מותר לדאוג. זה טבעי ואנושי. דאגה כל כך נוכחת בעולם שלנו, עד שהפכה להיות תגובה רגשית אוטומטית לאינספור מצבים ברמה שכל תגובה אחרת, נתפסת כלא הגיונית ואפילו לא מתאימה. כמה בלבול קיים בעולם שלנו בין דאגה לאהבה, בין דאגה לאכפתיות. היא לא זה ולא זה ואפילו רחוקה מזה מרחק שנות אור, רוטטת אחרת לגמרי. כל כך התרגלנו לדאוג עד שזה כבר הפך להיות חלק אינטגרלי מהחיים ורק הסיבות לדאגה משתנות עם השנים בעודה נוכחת. קצת כמו עונות השנה שאנחנו יודעים שתמיד יש אותן, אותה גברת בשינוי אדרת, קצת יותר חם או קר, גשום או קייצי, אבל מתקיים תמיד.
אני קולטת כעת, את הכוחות המנוגדים הפועלים בתוכנו, בין הכמיהה לא לדאוג, להיות חופשיים מהנטל הזה על כתפינו וסוף סוף להרגיש ביטחון, רוגע ושקט נפשי – לבין הצורך בדאגה ואפילו הרגל. החלק שנאחז בה בכל הכוח (במודע או שלא), כמנגנון הישרדותי, ואמצעי להבטיח תוצאה אחרת. כמה פרדוקסלי, שזה פועל בדיוק ההפך, מסיח אותנו מהכוח האמיתי שלנו לחולל וליצור את מה שאנו באמת רוצים.
הפחדים והדאגות שלנו לא מנותקים מהמציאות ולכן קל להם לשכנע אותנו להאמין להם. הם אמנם יכולים להיות לחלוטין לא רציונליים, אבל גם הרבה מהם מאד הגיוניים ומתבססים על המוכר והידוע, על העבר שלנו, על דברים שפגשנו בחיים אלו אחרים או היינו עדים להם במציאות. לכן, כשהקולות הללו עולים, מאד קל להישאב לפטפטת שלהם ולדחיסות הרגשית שבאה איתם ולהאמין להם. הם בהחלט מייצגים אפשרות אמיתית. אז אנחנו לא מבטלים אותם בתואנה שהכל שטויות. אנחנו נושמים. לא נצמדים. בוחרים מחדש. נפתחים לאפשרויות חדשות. ופועלים באומץ מתוך מודעות.
לטפח נוכחות ברגע מתוך איתנות, מיינדפולנס, אי-היצמדות לדבר – משנה הכל. הדאגה הופכת להיות עוד אנרגיה ששוחה לה במרק היקומי של אינסוף אפשרויות ולא נצמדת אלינו. האמת שהיא לא מחפשת אותנו ואין לה שום עניין בנו. מה שמצמיד אותה אלינו זה רק המיינד הדואלי המבולבל. זה בסדר אם היא צפה ועולתה בתוכנו, זה בסדר אם היא נוכחת במרחב הציבורי הקולקטיבי או במשפחה, זה בסדר אם היא מביאה איתה אינספור סיבות הגיוניות שמצדיקות את קיומה. אנחנו לא חייבים לתת לה לחטוף אותנו לעולמה. אפשר ללמוד להיות כה איתנים בתוך האור בתוכנו, שלא משנה מה צף ועולה או נע במרחב, גם אם זה מרגיש לא נעים, אנו נשארים באיזון, הרמוניה ושלמות בתוכנו ולא מתערערים. וגם אם כן נחטפנו או הוסחנו על ידי מחשבות ורגשות מאד משכנעים, אז מה? מותר. גם זה טבעי ואנושי. בכל רגע אפשר לבחור מחדש לנכוח, לקלוט מה קורה, ולחזור הביתה לעצמנו. מערכת רייקי אוסואי מסייעת לנו לדלג פנימה חזרה לעצמנו ולהתחיל להשיל את כל שכבות הנפרדות מהאור שלנו ולאפשר ריפוי מבפנים החוצה. זה תהליך מבורך שכל כך שווה לטפח אותו.
כשאנו דואגים, נוצר סטרס בכל רמות הקיום של העצמי, בכל הרבדים שלנו: פיזית, רגשית, מנטלי ורוחנית. סטרס זה אחד הגורמים העיקריים להיחלשות של מערכת החיסון ופגיעה ביכולת הריפוי והתפקוד של הגוף הפיזי. כשהגוף בסטרס, כל האנרגיה והמשאבים הולכים להישרדות במקום לתחזוקה שוטפת ותפקוד מיטבי. לא כל התאים והמערכות מוזנים כמו שצריך, האיזון מופר ואנרגיית החיים לא זורמת באופן הרמוני וחופשי. כל זה יכול להוביל להיווצרות חסימות אנרגטיות ומחלות. כמובן שיש הבדל בין אירוע חד פעמי לבין מצב סטרס מתמשך, וגם חשוב לזכור – זה לא בלתי הפיך. ניתן ליצור ריפוי, לשחרר את הדחיסות הכלואה, לשנות תפיסה, תודעה וחיים.
כשאנו דואגים, כל התודעה שלנו בפחד ממשהו שיקרה בעתיד ואז אנחנו לא נוכחים ברגע. הרגע הזה, הינו הרגע היחיד שבו אנחנו יכולים לחולל שינוי. העתיד של מישור הקיום הפיזי רב מימדי ומשתנה כל הזמן. הוא לא לינארי. בשדה הקוואנטי יש אינסוף עתידים אפשריים בכל רגע, מתוך כל הקיים ושאינו קיים. מתוך כל מה שביכולתנו לחשוב עליו ומתוך כל מה שאיננו מסוגלים לחשוב עליו. הרגע הזה, הוא הרגע שבו אנחנו בוחרים. הווים. משפיעים. מחוללים. יוצרים מציאות. הדאגה לא באמת מעניקה לנו את התגמול הרצוי. היא לא באמת מגנה עלינו או מניעה לפעולה "נכונה" או מבטיחה תוצאה רצויה. לכאורה, היא נולדת אל מול תרחישים שהגדרנו כ-לא רצויים שיתרחשו או שכבר קיימים. בפועל, אם נאמץ אותה, היא יכולה להזיק יותר ממה שנדמה שבאה להגן מפניו.
לפעמים דאגה זה סוג של הנעה לפעולה מנטלית. ככל שנדאג יותר, כך נחפש יותר פתרונות ואולי כך נשנה את המצב. כשאנו דואגים, מתחת לזה, אנו בעצם מאמינים שאין לנו שליטה ומי יודע מה יקרה. זאת אפשרות. יש עוד אחת, שזה ליצור את החיים באופן מודע ואקטיבי. כשאנו מאמינים לפחד ולדאגה ועסוקים בהימנעות, אנחנו לא יוצרים את החיים במודעות.
כשאנו דואגים אנו לא סומכים. אנו לא נוכחים ברגע מתוך המהות האמיתית שלנו. כשאנחנו מאמינים לפחד ולדאגה, האנרגיה שלנו מושקעת בהימנעות והתגוננות במקום ביצירה של אפשרויות חדשות. המודעות נקטעת מלקלוט אפשרויות בחירה אחרות ואת המסוגלות העצמית לממש אותן. גם אם התרחש בפועל תרחיש לא רצוי, או יש סיבות הגיוניות לדאגה, אפשר לוותר על הדאגה, לנשום, לסמוך ואז, נראה אפשרויות שהדאגה לא אפשרה לנו לראות.
במקום לדאוג, ואפילו תוך כדי דאגה, אפשר: לנשום. להתחבר לאדמה. לזוז מהמיינד לתוך הגוף וממש לנכוח בגוף ברגע הזה. לבחור אקטיבית במה שאנו באמת רוצים (במקום לברוח ממה שלא) ולהתחיל לטפח אותו כמציאות. אפשר גם, לנוע מלדאוג ל-נוכחות מודעת לדאגה שנוכחת, ובמקום להתעסק בה או לתת לה לחטוף אותנו מעצמנו ומהרגע הנוכחי, לאפשר לה להיות, לאפשר לה לנוע ולמרות קיומה – לחזור לרגע הזה, לסנטר שלנו, לעצמנו, להכרה בכך שמותר לזה להיות ולמרות הניסיונות של זה לשכנע אותי עכשיו שיש סיבה לדאוג – אני יכולה לבחור לראות דברים אחרת. לפעול במודע במקום להגיב באוטומט.
אם למדנו רייקי, אפשר להיעזר בהילינג רייקי, ורצוי לא כתרופה מידית למצב רגעי אלא כדי לחזור הביתה לעצמנו האמיתי. לטפח מיינד לא דואלי, שלמות בכל הרבדים לחיות מתוכה וגילוי עצמי. בכל רגע נוכחי, אפשר לשחרר אחיזה בדאגה, במחשבות ובכל ההשלכות האחרות שהיא הביאה או הולידה, ולצד זה שהיא נוכחת כרגע – אפשר לשים את תשומת הלב שלנו על מה שנבחר לשים אותה. למשל, על להיות בגוף ולנשום. להתקרקע ולחוש את עוצמת אמא אדמה אתנו. על לעטוף באור ואהבה את האדם שאנו דואגים לו או את עצמנו או את המצב, ולהכיר בכך שהחיים זה לא משהו שקורה לנו (אלא אם כן וויתרנו על יצירה יזומה ונתנו לזרם לסחוף אותנו). אנו יוצרים את החיים שלנו במו ידינו, מתוך הבחירות ונקודות המבט שלנו – במודע או שלא. אפשר בכל רגע לבחור להיות אלו שמכוונים את הזרם במקום נשלטים על ידו.