איך מפסיקים להתערער מהסביבה?

איך מפסיקים להתערער מהסביבה?

מאמר מאת טליה פרנקל

כמה פעמים שפטו אותך,
ביקרו אותך, אמרו לך משהו
שכיווץ מבפנים?

כמה פעמיים היית בעצמך בכובע הזה מול עצמך?

ומה אם אפשר אחרת?

להיות בחוסן פנימי איתן, שלום ושקט, שלא מתערערים בקלות,
לא מבפנים ולא מבחוץ

כמה פעמים שפטו אותך,
ביקרו אותך, אמרו לך משהו שכיווץ מבפנים?

כמה פעמים היית בעצמך בכובע הזה מול עצמך?

ומה אם אפשר אחרת?

להיות בחוסן פנימי איתן, שלום ושקט, שלא מתערערים בקלות, לא מבפנים ולא מבחוץ

אחד הדברים שנוכחים בשפע במציאות שלנו הוא שיפוט. לפעמים הוא חד ודוקר ואי אפשר לפספס אותו. לפעמים הוא מתחבא מאחורי מבט או בשפת גוף ורק נוכח ומורגש באוויר. לפעמים הוא לגמרי סמוי ומתעתע, אנרגטי לחלוטין, ועדיין מכווץ אותנו בפנים ומחבל לנו בבריאות ובחיים, מתחת להכרה הערה שלנו.


אני מכירה היטב את התחושה של עלבון צורב מול שיפוט, ברמה שנעתקת הנשימה וקופא הזמן ואני רק רוצה להיעלם. מכירה את התחושה של גוש בגרון שאני הכי רוצה להתפוצץ על הדובר ולא מצליחה ורק בורחת מהסיטואציה או מחליקה אותה עם איזו בדיחה או חיוך לא להראות כמה נפגעתי. אני מכירה גם את המצבים, בהם השופטים-אותי לא תיארו לעצמם איזו תגובה מוחצת הם יפגשו בחזרה, וכמה הרגשתי חזקה שם, בעוד שלא כך נראית באמת עוצמת ההוויה, ורק התרחקתי ממנה כך, באופן לא מודע.


ויש גם את הרגעים הללו, בהם השיפוט מבחוץ פוגש שיפוט עצמי בפנים, שאפילו לא היינו ערים לקיומו, וגם אם אין קשר בין הדברים, מה שמושלך רק מאשר שצדקנו. כשנופלים לבור כזה, הוא לרוב מאד עמוק ורק מעמיק עוד יותר, כשהבושה והאשמה מגיעות. לא תמיד אנו קולטים שזה קורה. לפעמים זה כל כך מודחק ומתרחש ברקע, שלא מרגישים את זה כלל וזה רק מנהל אותנו מאחורי הקלעים, או שחשים מועקה ודכדוך או אפילו חולי פיזי. החזקתי לא מעט בורות כאלו בעברי. לא היה פשוט לזהות אותם ולצאת לחופשי מהם, אבל אני מצהירה כאן בביטחון מלא – זה אפשרי ועשיתי זאת – למקום של ריפוי, אהבה עצמית, קבלה עצמית ושלום פנימי. כולנו יכולים.


מעבר לכל זה, לרבים מאתנו יש חוש אמפטי חזק, ויכולת להרגיש אנשים ואת עולמם הפנימי. הרבה אנשים אינטואיטיביים ואכפתיים מתערערים מאד ממה שהם קולטים מהסביבה, גם אם זה לא אישי כלפיהם ורק מזדהים עם הסיפור והכאב של האחר. זה לא שגוי. זאת לא בעיה. זאת עוצמה מרהיבה, שפשוט חשוב ללמוד לחיות מתוכה באיזון.

אם הייתי כותבת את המאמר הזה לפני הרבה שנים, הייתי כותבת אחרת. הייתי מתמקדת בתהליך הלינארי שעברתי ומספרת איך בהתחלה הייתי 100% בתגובתיות ומושפעות, באומללות וסבל. איך מתוך עבודה פנימית וטיפול עצמי פנימה בתוכי, התחלתי להביא ריפוי למקומות כואבים עמוקים. ואז, השלב הבא בדרך, היה עדיין לפגוש סיטואציות מוכרות, טריגרים חיצוניים, תגובות אוטומטיות כואבות בתוכי אבל – זמן ההתאוששות היה מהיר יותר. יתרה מזאת, הצלחתי לאחר מכן בדיעבד, להתבונן בזה ממקום שמבקש להתפתח, לצמוח ולקבל מזה ערך, ולטפל בחלקים הללו בתוכי מבלי להאשים את הסביבה. ואז, בשלב הבא במסע שלי, גיליתי שאני יכולה בעיצומה של סיטואציה מפעילה-רגשית, להיות נוכחת ברגע מתוך מרווח נשימה לבחור אקטיבית – מה להיות, מה לחשוב, מה להרגיש ומה לעשות, לא מתוך אגו או ילדה פנימית כואבת, אלא מתוך מודעות. כמה כוח יש בזה. זה היה גילוי מרגש. בשלב הבא, האירועים פחתו מאד וגם אם הופיעו, לא הופעלתי. מצבים שהיו מערערים אותי הפסיקו לערער אותי ויכולתי פשוט להיות בהם אחרת. כיום אני כבר לא זוכרת מתי היה האירוע האחרון שהפעיל אותי, אבל אני יודעת שגם אם אפגוש כזה מחר, מותר לזה להיות מה שזה יהיה. אני לא מושקעת בהימנעות מזה. זה בכלל לא במחשבות שלי. כמה חופש, שלום ושקט פנימי, נוכחים בביטחון ואמון בעצמנו ובמסוגלות שלנו לתת גב לעצמנו. זכות עבורי לסייע לטפח את זה. היום, במבט על, אני יודעת שזה לא חייב להיות תהליך לינארי קשה ואפשר לקצר משמעותית את התהליך.


לא היה לי בסיס איתן של חוסן פנימי. חוסן במובן של ידיעה עמוקה, איתנה, שקטה ומוחלטת בתוכי – מי אני באמת. כזה שמאפשר לי לנכוח ברגע, ללא הסחות, ללא מחטפים של המיינד או האגו, מתוך חיבור איתן לאדמה, ולרגע הזה בחיים, כעצמי האמיתי. הוא לא צריך שום מגן חיצוני. בטח לא כזה שרק מפריד אותנו מעצמנו ומהכוח הפנימי שלנו, שדבר אינו חזק יותר ממנו, גם אם זה מרגיש אחרת. למה זה מרגיש אחרת? כי כיסינו עליו בכל כך הרבה שכבות, עד ששכחנו אותו ואת עצמנו אבל אפשר להיזכר ולהתחבר מחדש וזה בדיוק מה שאנו זורעים ולומדים לטפח, בקורסי רייקי אוסואי במרחב.

הדבר היחיד שיש לו כוח עלינו זה מה שניתן לו את הכוח הזה עלינו. אין לו באמת.

לא לימדו אותי ששיפוט לא מייצג אמת. לא ידעתי שאין בנו באמת דבר לשפוט אותו. לא ידעתי, שאלו השופטים אותנו, לא באמת רואים אותנו כלל, אלא את עצמם, וגם בזה הם שוגים. אלו רק נקודות מבט, השלכות ואפילו אשליות, תולדה של המטרקיס והתעתועים של המיינד. המיינד האנושי לא מבין את זה, כי הנוף הדואלי מקומה 3 מאד שונה מהנוף הלא-דואלי מקומה 10,000. גם בחווייתי, יש הבדל גדול בין מחשבות ורגשות שאני עדיין פוגשת בי, לבין מה שאני יודעת עמוק בתוכי, מתוך חוויה ישירה לא הגיונית של אמת שהמיינד לא מסוגל לתפוס.


אז – מותר הכל. אנחנו בני אנוש. מותר גם לשפוט. מותר להאמין לזה. מותר להתכווץ ומותר להדוף. מותר לרוץ לספר לחברה מה קרה, ולו כדי לקבל אישור שאנו צודקים והבוס אכן כולרה. מותר והגיוני לחשוב שכל מה שאנו חושבים אכן נכון. הרבה יותר אנרגיה ותשומת לב משקעת בהצדקה של הערעור או בריחה ממנו, על פני התבוננות שקטה ונוכחות בתוך ההתנסות כצופים מהצד. לאפשר נשימה ותנועה. לבחור אקטיבית באי-שפיטה, שחרור היאחזות, נוכחות ברגע בלי להיחטף על ידי האגו או המיינד או המקומות הכואבים שבתוכנו. מותר לזה לקרות, וגם לזה ניתן רשות מתוך המון חמלה ורכות לעצמנו.


בתוך כל זה, כפי שזה כרגע, כפי שאנו חווים את הדברים – אפשר לבחור להיות באדיבות לעצמנו, בחמלה לעצמנו, להיות רכים ולחבק את כל אותם חלקים בתוכנו שמתכווצים, נלחמים, בורחים, הודפים, כואבים ומכאיבים. מותר לכל זה להיות כפי שזה. מותר להרגיש הכל, לחשוב הכל, להתערער ולהיות מושפעים ולהשפיע בעצמנו. אנחנו אנושיים. באנו לחוות פה התנסויות חיים. לצמוח ולהתפתח. לא תמיד זה קל. ננשום עמוק לבטן. נרגיש את הרגליים על הרצפה. הכל בסדר בנו. אין בנו דבר שגוי לשפוט אותו. הכל בסדר בך, כפי שהנך.


אני לא מתיימרת לומר במאמר הזה שאני חופשיה באופן מוחלט משיפוט. אני עדיין מחזיקה בשיפוטים ולעיתים פוגשת אותם בחוץ. זה טבעי ואנושי ומושרש עמוק בצורת הקיום שלנו כבני אנוש. כיום, אני יודעת ומכירה בכל היותי את הטבע האשלייתי שלהם. הם רק אנרגיה. זהו. הם לא אומרים כלום עלי, עליך, כלום. זה מה שזה וכמו רוח שמנשבת שאינה טובה או רעה ולא אומרת עלינו כלום, אפשר לתת לאנרגיה הזו לנשוב ולנוע. לתת לה לנוע דרך הבית שלנו או לגרום לה להיתקע בפנים, לערער ולכווץ. זה בידיים שלנו וזה תהליך. תהליך שאפשר ללמוד ולטפח. לנשום מולם, לא להאמין להם ולא לקנות אותם. לשחרר היאחזות ותגובתיות, ורק לנכוח ברגע מתוך האמת, של מי שאנחנו באמת במהות, וזו לא הזהות העצמית שרואים במראה או שאחרים אומרים עלינו. במהות, אנחנו אור גדול ואין בנו דבר לשפוט אותו.

אז איך מפסיקים להיות מושפעים מהסביבה? קודם כל מפסיקים לנסות להפסיק.

ההשתוקקות הזאת, למרות שהיא מאד מובנת ומתבססת על אירועים לא נעימים, משאירה אותנו בהלך רוח הישרדותי ומרחיקה מעצמנו. כשאנחנו נותנים רשות לעצמנו ולכל דבר להיות כפי שהוא ללא שיפוט על עצם קיומו – זה כבר מתחיל לאפשר תנועה ושינוי והאונייה הזאת יכולה לשוט בלי להוריד עוגן בתוכנו. אז אל דאגה, אפשור לדברים להיות כפי שהם זה לא ממצק אותם או מזמין עוד מהם. בדיוק ההפך. זה מאפשר לנו לנכוח ברגע כפי שהוא, מבלי שיהיה לו כוח עלינו והאנרגיה תוכל לנוע מבלי להיתקע.


המוכנות ללמוד לנכוח בשקט בכל מצב כולל בתוך אי נוחות, מוציאה אותנו לחופשי מכל  השפעה סביבתית ומכל אוטומט תגובתי שיש לנו. מה שבעצם פוגע בנו זה לא מה שהבוס אמר לנו או אפילו המיינד שלנו, אלא, זו התגובה האוטומטית שלנו לזה. במקום תגובה – נוכחות, אפשור, קבלה ואי-היצמדות. זה משנה הכל.

התרגלנו לשפוט מאז ומעולם. המציאות שלנו מבוססת-שיפוט. הדואליות של טוב-רע, נכון-לא נכון, צודק-לא צודק וכדומה, נתנה לנו בסיס לחיות עליו, צורה וסדר לקיום האנושי, בתוך מסגרת של חוקים ברורים. אנשים, מצבים, מחשבות, רגשות, התנהגויות – לכל דבר יש את התווית שלו, עם ציון יחסי של טוב או רע בהתאמה לתפיסה שלנו, שגדלנו עליה, אימצנו מהבית, מהתרבות, מהחינוך, מהשושלת, מהזיכרונות, הטראומות, התנסויות החיים והגלגולים שלנו ועוד.


למרות שרובנו ממש לא אוהבים לפגוש שיפוט, הוא ממשיך להתקיים ולהיווצר, כחלק מהדיכוטומיה והדואליות של המיינד האנושי והתודעה הקולקטיבית. כל עוד יש לנו גוף במציאות פיזית יש לנו רגל בתוך כל זה וקצת כמו עם ביצה טובענית, להיאבק בזה לא עוזר, ורק גורם לשקוע עמוק יותר. אנרגיה שואפת לנוע. כשאנו לא מפריעים לה, הוא תזוז. כשאנו נלחמים או מסכימים, אנו אוחזים בה ומוסחים מעצמנו האמיתי, מהחוסן הפנימי שלנו והעוצמה שלנו.


אז, אנחנו לא נלחמים, ולא מרימים ידיים. אנחנו לומדים לנכוח בחיים מתוך להיות האור של העצמי האמיתי. ממנו נובע חוסן בלתי ניתן לערעור. איך עושים את זה? זה תהליך. תהליך ריפוי, שינוי תודעתי מבפנים החוצה. עבורי מערכת רייקי אוסואי בחווייתי, הראתה לי את הדרך לחולל שינוי מבפנים החוצה, להתחיל להתערער פחות ולהיות איתנה יותר ויותר עד לכדי חוויה ישירה של אחדות, וזה כבר למאמר אחר.

כמה זמן, מאמץ ואנרגיה אנחנו משקיעים ביומיום של החיים בהצטדקויות, במגננות, במתקפות, במאבקים ומלחמות על נקודות המבט שלנו ועל כל אלו שקנינו מאחרים ואימצנו? המון. כמה פעמים אנחנו נלחמים על מה שהחלטנו שצודק או מול אחרים, שבטוחים שהם צודקים? המון. כמה פעמים אנחנו מסכימים (במודע או שלא) עם כל מה שמושלך עלינו או עם מה שחולף לנו בראש? המון. בין אם אנחנו בצד המסכים ובין אם אנחנו בצד המגיב והמתנגד – אנחנו נועלים את השיפוט לתוכנו באופן שמגביל ומשפיע על חיינו.


אם היינו יכולים לקלוט, כמה חומות של נפרדות מפרידות ביננו לבין אחרים והעולם, כדי להבטיח שלא ניפגע – מעניין מה היינו קולטים. ומה העובי של החומה? כמה היא גבוהה, החומה הזאת שנועדה להגן עלינו? והאם היא באמת עושה את תפקידה או בדיוק ההפך – רק הופכת אותנו ליותר פגיעים באופן פרדוקסלי?


בכל פעם שאנו מגיבים, נלחמים, מסכימים, מתכווצים – החומה גדלה. ככל שאנו מפחדים, לחוצים, כועסים, מאשימים, מתביישים – החומה גדלה. ככל שאנו מרגישים לא בטוחים, פגיעים, עצובים, כואבים – החומה גדלה. כי העולם מרגיש לא בטוח ואנחנו לא רוצים להרגיש רע. זה כל כך טבעי ואנושי א-ב-ל החומה הזאת שנועדה להגן עלינו מסתירה מאיתנו את האור של העצמי האמיתי, את מי שאנחנו באמת שהוא – המפתח לכל, התרופה לכל ולחיים בריאים ומאושרים.


ככל שאנו מייצרים יותר ויותר נפרדות והגנות, הדבר שכביכול נועד להגן עלינו, יוצר חיץ בינינו לבין היקום. ביקום יש שפע אינסופי, וכל כך הרבה טוב שרק מחכה שנאפשר לעצמנו לקבל אותו לחיים. המחסום הזה, לא מאפשר מודעות, לא מאפשר לנו לראות לאן ללכת, מה לבחור, מה לעשות, על מי לסמוך ועל מי לא. מי רוצה בטובתנו ומי לא. וגם, לא מאפשר ליקום לעזור לנו. הדלת סגורה, אין כניסה. אז עכשיו נשאל, האם המנגנון ההישרדותי – אינסטינקטיבי – אוטומטי הזה, באמת תורם לנו, או אולי יש דרך אחרת לחיות, איתנים, חזקים, בריאים, בלתי מושפעים – וגם אם כן, כאלו שיודעים בקלות לחזור לעצמנו, ובו בעת, פתוחים לקבל את כל המתנות והשפע שביקום, ללא חומות של נפרדות? אני מאמינה שכן. אני אפילו יודעת שכן. אלו הם חיי.

כמה חומות של נפרדות אנו מחזיקים כהגנה?

במסע שלי למדתי שיש דרך אחרת להיות ולהתנהל במציאות הפיזית. שהסביבה לא חייבת להשפיע עלינו ולנהל אותנו. שלא חייבים להילחם על כל נקודת מבט להצטדק ולהתגונן או להתנגד ולהגיב – אלו התגובות האוטומטית שכולאות אותנו בקוטביות של המציאות הזו. לא חייבים לתחזק ולבצר חומות של הגנה אשלייתית כדי להיות מוגנים, אלא פשוט – לחתור להיות יותר ויותר לאפשר שלום בין האנושי והרוחני, להשיל את שכבות הנפרדות מעצמנו האמיתי ולטפח שלום פנימי בר קיימא גם בתוך הכאוס. גם מול כעס או שיפוט של אדם אחר. גם מול מטענים שצפים ועולים בתוכנו שזקוקים לריפוי ואהבה. שלום שהינו מצב הוויה ולא רגש תלוי נסיבות. על זה אני מדברת. כזה שעוטף ומחבק רגשות של פגיעה ועלבון ודחיה וכעס וערעור ולא נותן להם להסיח אותנו מהאמת אודות מי שאנחנו באמת.


המציאות הזו מלמדת אותנו מגיל מאד צעיר איך לשפוט ולא ממש מלמדת אותנו איך לקבל ואיך להיות אדיבים לעצמנו, עד ששיפוט הופך להיות חלק אינטגרלי מחיי היומיום. אנו פוגשים אותו בכל מקום, מהסביבה ומעצמנו. בכל פעם שאנו מסתכלים במראה ושופטים את הגוף או מסתכלים על מציאות החיים שלנו בשיפוט, אנו בעצם פוקדים על הגוף ועל המציאות להתאים את עצמה לשיפוט שלנו. זאת אפשרות ויש אחרת, להתחיל לבורא וליצור מציאות אחרת מתוך בחירה, כוונה ומודעות.


השיפוט שאנו מאמצים כנכון, יוצר מיסוך על העיניים, כמו הסוסים ששמים להם כיסויים בצדדים שיישארו בנתיב ולא יסטו הצידה. זה קוטע של המודעות שלנו לקלוט אפשרויות, המתקיימות מחוץ למרחב השיפוט שלנו. בנתיב שנשארים בו, פוגשים שוב ושוב אירועים דומים וזה ממש לא נעים, בפרט ככל שזה הולך ומצטבר.

כוחו של איפשור

אחד הדברים שחוללו שינוי עבורי היה ללמוד לתפקד מתוך אפשור. מה זה אומר? זה אומר להיות כמו הסלע בנהר, שניצב איתן מול הזרם ורק מאפשר לו לעבור מעליו ומצדדיו. האפשור משאיר את הסלע כפי שהוא ולא שוחק אותו או סוחף אותו עם הזרם. הזרם מייצג מחשבות, רגשות, הרגשות, שיפוטים…ואפשר פשוט לאפשר לו לזרום מבלי שזה שוחק, מכאיב, נכנס פנימה ומערער.


כל שיפוט שנאמר מאדם אחר או עולה בנו הוא רק נקודת מבט. מחשבה. אנרגיה שיכולה להמשיך לנוע ואין לה שום משמעות, שום קשר אלינו ושום כוח עלינו – אלא אם ניתן לה. זהו. ההכרה בכך שזאת רק אנרגיה שאין צורך לעשות אתה משהו, לא להסכים אתה ולא להתנגד לה. לאפשר לה להיות, לאפשר לה לזרום ולנוע. כל שנדרש זה רק להביא את תשומת הלב לגוף שלנו. לנשום לבטן. להתרחב לכל כיוון אפשרי בתודעה ולתת רשות בלב לכל זה להיות כפי שהוא.


כשאנו באפשור לכל אדם להיות מי שהוא, עם החופש להחזיק בכל נקודת מבט שהוא בוחר בה ומשחררים את הצורך להסכים אתו או להתנגד לו – אנחנו מפסיקים להיות מושפעים מאחרים והופכים להיות הסלע בנהר. אפשור אינו הסכמה, אלא מתן רשות לדברים להיות משוחררים מתוויות דואליות. זה מה שזה. לא טוב לא רע  לא אני ולא שלי. מתוך אפשור עדיין אפשר ורצוי לשים גבולות כשזה נדרש. זה יהיה הרבה יותר אדיב, אפקטיבי ונוח לעשות זאת, כשזה לא מתוך תגובתיות אלא מתוך נוכחות מאפשרת, ראויות ומודעות. (זה משהו שאפשר לטפח אותו ואשמח לסייע בזה).

קבלה עצמית

במודע ולא במודע, אנו לעתים הופכים את מה שאחרים חושבים ואומרים עלינו להיות מדד לערך העצמי שלנו ולמי שהננו. זה לא. כשאנחנו מכירים במהות של מי שאנחנו באמת – וזה מתמצה לכדי הפרסונה של החיים האלו, וגם אם כן – כשאנו מוכנים לקבל את עצמנו כפי שהננו – לא נדרש לחפש בחוץ קבלה ואישור או הוכחה כלשהי. אנחנו המקור לכל מה שאנו מחפשים בחוץ. אין צורך לחלק תפקידים לאחרים לספק לנו את מה שנדמה שחסר, להרחיב לנו את הלב או להכניס בו סכין ואין צורך יותר לקרוס כשהם מצליחים או לא עומדים במשימה. איך יראו מערכות היחסים שלנו אם נבוא אליהן מתוך שלמות במקום מתוך חוסר שמבקש להתמלא באמצעות אחרים?


הרבה שנים השתמשתי בשיפוט כדי לדרבן את עצמי לפעולה. חשבתי שאני זקוקה לו כדי לשנות דברים בעצמי ובחיי. סירבתי להיות בקבלה אמיתית כי ראיתי בה הסכמה לכך שדברים לא ישתנו. זה לא נכון. כשאנו מוכנים לקבל את עצמנו באמת, השיפוט לא יכול לגור בבית הזה יותר. גם אם יחלוף לרגע, הוא ימשיך לנוע כי אין מה שאוחז בו וגורם לו להישאר. החלון פתוח והאנרגיה נעה החוצה. פשוט וגם לא פשוט להגיע לזה, אבל שווה ומבורך להשקיע בזה.

נוכחות ברגע, התבוננות שקטה, מודעות, אי-היאחזות, אפשור לכל דבר להיות מה שהוא

כל אלו, מלמדים אותנו דרך חדשה להיות בחיים. כל כך שווה להשקיע בזה. זה לא נועד להיות תרופת פלא למצב נתון אלא לבנות בסיס חדש לחיים לחיות מתוכו, לגלות שהשקט הנפשי כאן כאן. השלום כאן בתוכנו גם בתוך המצב הזה, מול האדם הזה ובתוך הכאוס הזה.

אז אולי זה גם יהיה אדיב להתכוון ולומר לעצמנו מדי יום: אני נפתחת לאפשרות, שאין בי דבר לשפוט אותו. אני נפתחת לאפשרות ש-
there is nothing wrong with me.

נזכור – כל מה שאחרים אומרים לי וחושבים עלי אלו רק נקודות מבט שלהם. אז מה אם הוא אמר לי XYZ? מותר לו. זה לא אומר כלום. להיות בגוף. לנשום. להתרחב. לשים לב מה צף ועולה בתוכנו, לתת לזה רשות להיות – ולתת לזה רשות לנוע. שוב ושוב ושוב.


כל יום, נתרגל מדיטציה שקטה של נוכחות בגוף, נשימות לבטן והתבוננות בכל מה שעולה למודעות. מחשבה? רגש? תחושה? צורך? סיפור? רק נתבונן ונכיר במה שזה: מחשבה/רגש/תחושה….ונישאר ברגע. בנוכחות. כצופים מהצד. מותר לכל זה להיות כפי שזה. מותר למחשבה הזאת להיות. מותר לכעס הזה להיות. מותר לעלבון הזה להיות. ננשום. נהיה בגוף. נאפשר תנועה. לא צריך להילחם. עולה רצון כזה? גם בו נתבונן וניתן לו רשות להיות. עולה רצון לברוח או להיפתר ממועקה שעולה? זה בסדר. גם לזה מותר להיות. בזמן אמת מול מישהו שאמר משהו והתכווצנו – נתבונן בכל מה שעולה. בא לי להכניס לו – זה בסדר. מותר לזה להיות. זה לא אמר שאני חייבת לפעול. יש לי בחירה ומודעות לקלוט מה ייצור יותר ברגע הזה. בא לי להתכווץ ולהיעלם? גם לזה מותר להיות. זה לא אומר שאני צריכה לברוח ולהתחבא כעת. אנשים, אירועים, מחשבות, רגשות, תגובות – הם לא חייבים לשלוט בנו. בתוך כל זה, נזכור שאנחנו אנושיים ומותר לכל מה שעולה בנו פשוט להיות מה שזה. נתכוון בלב לחבק את החלק הזה שהגיב כעת והתכווץ, אולי הילד/ה הקטן/ה בתוכנו ונסלח לו/לה ולעצמנו וניתן לזה רשות להיות. ננשום. לא צריך לעשות כלום. ואם יש לנו כלים טיפוליים כאלו ואחרים, נשמור אותם לסוף ולא נשתמש בהם מידית כחבל הצלה אחרת – איך נגלה שהכוח בנו ולא במשהו חיצוני? קודם נזכור, ואז ניתן להם לעזור לנו. ואולי נגלה שהכלים האולטימטיביים, הם אלו שמחזירים אותנו הביתה לעצמנו האמיתי שהוא התרופה לכל. זה תרגול לחיים. את החיים שלי זה שינה באופן מהותי, מקווה שזה יתרום לך.

מקווה שנתרמת. אשמח לשמוע. תודה שהיית איתי. מעבר למאמר אשמח מאד לסייע אישית, בין אם בטיפול או הדרכה או לימוד כלים לדרך. זכות בשבילי.

באהבה רבה, טליה

כותבים לי הודעה כאן>
רייקי לחזור הביתה לעצמנו – כאן>

להיות כמו הסלע בנהר

איך זה יהיה?

אולי גם זה יעניין אותך:

המאמר הזה מובא באהבה רבה
אשמח לשמוע אם זה תרם לך
אפשר לכתוב לי כאן>>

ואם מכירים מישהו שזה יכול לתרום לו,
אפשר לשתף בשמחה

תודה ♥ טליה