האנרגיה של מלים

האנרגיה של מלים

מאמר מאת טליה פרנקל

למלים יש אנרגיה שאי אפשר לשים במלים

כל דבר בבריאה הוא קודם כל אנרגיה.


גם מחשבות ורגשות הם אנרגיות. שפה זו אנרגיה. אנרגיה היא גם סוג של תקשורת. היא לא צריכה מלים, אבל הפכה להיות כזאת שמשתמשת במלים, במציאות מבוססת זמן, צורה וסדר. אנו קודם כל מתקשרים אנרגטית, עוד לפני שהיו מלים.

מחשבות אלו אנרגיות שנישאות במרחב ומגיעות לכל מקום, מעבר לכל הגיון ומרחק גיאוגרפי. כמה פעמים חשבנו על מישהו והוא פתאום צלצל? זה קורה כשאנו קולטים את האנרגיה שהקדימה את הפעולה. למשל, האנרגיה של המחשבה של האדם הזה להתקשר אלינו, האנרגיה של התנועה של הגוף שלו בדרך לטלפון מתוך כוונה ליצור אתנו קשר. כל זה הגיע אלינו לפני שהפעולה של החיוג וההתקשרות הטלפונית נעשתה. גם כוונה – זו אנרגיה שמהדהדת ואפילו בעוצמה.


לכל דבר קיים יש רמת דחיסות, רטט, תדר ואנרגיה. ככל שזה דחוס יותר, זה מוצק יותר ונע לאט יותר. אנרגיה שואפת לנוע, תמיד. זה הטבע שלה. כשהיא נתקעת, זה כי משהו חוסם אותה או נאחז בה ולא מאפשר לה לנוע. אנו עושים זאת בכל מני דרכים לא מודעות, תוקעים את האנרגיה, נאחזים ומקבעים, אבל זה כבר נושא למאמר אחר…


המלים בהן אנו משתמשים, יוצרות אפקט בעל תהודה ביקום. ההדהוד הזה יכול להיות בהלימה לרצונות שלנו ולאנרגיה הייחודית שלנו, או שלא. רצוי להיות מודעים לאנרגיה שאנו פועמים, ולראות שלא נוצר קונפליקט אנרגטי, בין מה שאנו רוצים ומתכוונים אליו במודע, לבין מה שבפועל אנו מהדהדים. באופן הכי פשוט, לא נרצה לומר ליקום "תביא לי שפע, לא אל תביא לי שפע" – בו זמנית. נכון?


לפני שאמשיך – אני רוצה להדגיש כמה דברים:

1. למרות שלמילים ומחשבות יש אנרגיה ממגנטת, לא כל מחשבה אקראית או מילה חבלנית, יהרסו לנו את החיים. לא קרה כלום. לא לכל דבר יש משמעות גורלית.

2. אם אנחנו רוטטים אנרגיה מסוימת ליקום באופן שוטף ומתמשך, שאינה תואמת למה שאנו רוצים לממש – זה משהו שכדאי להתבונן בו ולשנות אותו. ככל שאנו לומדים להיות נוכחים ברגע, נוכל בזמן אמת לבחור מחדש את המלים שלנו, הכוונות שלנו והאנרגיה שלנו, ואף לא מאוחר מדי לשנות.

3. בסופו של דבר, אנחנו הרבה יותר חזקים במהות שלנו מכל מילה. מכל מחשבה, הרגשה או אמונה. יש בנו כוח מחולל ויוצר. לצד זה, רצוי לראות שהוא מתועל בכיוון יוצר ומיטיב עבורנו.

מה אם שינוי של מלים יכול לשנות חיים?

נתבונן לרגע בשיפוט ובאנרגיה של המלים שהוא לובש, למשל: "אני לא שווה", "שוב נכשלתי", "אין לי סיכוי בכלל". איזו אנרגיה זה מהדהד? השיפוט הורס ומחבל בכל דבר, כולל משאלות הלב שלנו. הוא יוצר נפרדות, מסיח מעצמנו ומרים חומות ביננו לבין היקום. באופן הזה, השיפוט מונע מאתנו לקבל את כל מה שאנו משתוקקים לו. הוא פועל כמו מחבל סמוי, שאורב בין השיחים וזומם להרוס את מגדל היצירה וההגשמה שאנו עומלים ליצור ולממש בחיינו. מחבל מתחת לפני השטח עד שהבניין קורס. אפשר לראות את זה מצוין בתהליך של ירידה במשקל, איך שיפוט עצמי על הגוף ועל עצמנו בתוך התהליך, הורס ומחבל ברקע, עד שכל המגדל קורס. לא פשוט לקום אחר כך.

מחשבות שיפוטיות על כל דבר – ובעיקר על עצמנו, על החיים שלנו ועל מטרה שאנו מתקשים להשיג, זו אנרגיה שלא רוטטת בהלימה עם מה שאנו רוצים. אלו מלים יש לה? אלו מחשבות יש לה? אלו רגשות היא מעלה? אלו אמונות שוכנות מתחתיה בבונקר הלא-מודע ואפילו מודע?


האנרגיה של שיפוט, מסיחה מהטבע האנושי המקורי שלנו, שיש בו אהבה, אדיבות וחמלה. בכל פעם שאנו שופטים אנו מחבלים לעצמנו. מותר לשפוט. זה אנושי. עם זאת, יש לזה השלכות ולא חייבים. יש לנו בחירה מה לחשוב ואיך לראות כל דבר. אי-שפיטה זו בחירה לטפח ביומיום כמצב הוויה לא דואלי לחיות מתוכו. כששיפוט עולה, במקום להתעסק אתו, להסכים ולהצדיק אותו, לברוח או להילחם בו – אפשר לזהות אותו ואת האנרגיה שלו ורק להתבונן בזה לרגע בשקט. להיות בגוף, לנשום, לאפשר אותו, לסלוח לחלק שהוליד אותו בלי להבין מה זה, לא להיצמד אליו ולאפשר תנועה.


גם מחשבות שיפוטיות על אדם אחר, יכולות להגיע אליו כי מחשבה זו אנרגיה שיכולה לנוע במרחב. אנו קולטים מצוין מתי מישהו שופט אותנו. קולטים את האנרגיה של המלים שלא נאמרות אבל נוכחות ונעות באוויר. לא חייבים להיות מול זה כדי להרגיש את זה או להיות באפקט של זה. ככל שאנו נוכחים בחיים מתוך אי שפיטה, ללא נפרדות וחומות, אז כל אנרגיה (גם שיפוטית), תוכל פשוט לנוע ולא תיתקע. לא צריך הגנות בשביל זה, בדיוק ההפך, להיות מרחב אינסופי. שיפוט זו דרך מצוינת לחסום שפע בעוד שאדיבות והכרת תודה מזמינות פלאים ומאפשרות דרך אחרת להיות בחיים. בכל רגע אפשר לבחור בזה ולטפח את זה.


יש לכולנו את היכולת לבחור את המלים שייצרו יותר – לכולם. אם קודם כל נהיה האנרגיה שאנו רוצים להיות (בכל רגע ובכל מצב) – כך נוכל למצוא את המלים שישקפו אותה ויהדהדו אותה, ביתר קלות.

מעבר לאנרגיה של שיפוט והמלים שלו, נתבונן גם בספק ובאנרגיה של המלים שהוא לובש. למשל: "ואם זה לא יצליח?", "ואולי אף אחד לא יבוא?" "ואם לא יאהבו אותי?" "ומה אם אכשל?" וכדומה. נקלוט את האנרגיה של זה. האם היא מרחיבה או מכווצת? מזמינה דברים מופלאים או לא כל כך…?


עכשיו, דגש חשוב:

לא חייבים למגר את הקולות הללו, כדי לא להיות באפקט המחבל שלהם. מותר לקולות הללו להיות. ככל שאנו נוכחים ברגע, מקבלים באהבה את החלק האנושי שממנו הם באו, ולמרות הספק, למרות המחשבות שלו, או למרות השיפוט והרגשות שצפים – נבחר רק להתבונן בזה בשקט, לנכוח בזה, לאפשר את זה ולצד זה – ניפתח לאפשרות אחרת, נסכים לסמוך ולו ב-1% יותר מאתמול, נבחר ונזמן את מה שאנו רוצים למרות הרעשים – זה יאפשר תנועה. זה יתחיל לפרק את העוגנים של מנגנוני החבלה בתוכנו (בקצב שלנו), ויהדהד ליקום משהו אחר. סמכות פנימית.


עוד דוגמאות:

משפטים של: "טוב אני אנסה…" – מתחת לזה מסתתרת הנחת יסוד סמויה שזה כנראה לא הולך להצליח וזו האנרגיה שהמשפט הזה מהדהד ליקום. אם היינו יכולים לדבר עם היקום על משאלות הלב שלנו, מה היה יותר מלהיב לשמוע ממנו – "אני על זה! אני פועל בשבילך", או – "טוב נראה אני אנסה…". יצירה זו שותפות עם היקום ואפילו – אחווה. יש לנו חלק חשוב בזה. איזו אנרגיה אנו יכולים להיות שתתמוך בזה?


משפטים עם המילה "כאילו" – המילה הזו שגורה בפי רבים ומשתרבבת לה לתוך משפטים כמו מסטיק שדבוק לנעל ולא יורד. מה היא עושה? מהדהדת ליקום את הרצונות שלנו המחשבות שלנו את הכל – בכאילו. כלומר, האם אנחנו רוצים לממש זוגיות באמת או בכאילו? לממש שפע באמת או בכאילו? להגשים את היעוד שלנו באמת או בכאילו? אז אולי די עם המילה הזאת וללכת על באמת.


איזו אנרגיה יש למלים: "אני חייב/ת או צריך/צריכה"? – היכן שחייבים או צריכים אין חופש. בכל פעם שאנו מתבטאים כך, אנו מצמצמים את החופש שלנו להיות ולבחור. תמיד יש אפשרויות שאנחנו לא רואים, או אפשרויות לחולל יש מאין. למה להגביל אותן?


משפטים של "אני רוצה" – מותר לרצות. יש הרבה אנשים שאפילו את זה לא מאפשרים לעצמם. עם זאת, רצון בדרך כלל משקף את מה שחסר לנו או נדמה שחסר לנו. האנרגיה של רצון לא זהה לאנרגיה של בחירה. לבחירה – יש כוח מחולל ויוצר. רצון – מהדהד ליקום מחסור. אני לא מדברת על פה "כוח רצון" במובן של נחישות להתקדם ולהצליח, אלא על כל הפעמים בהם אנו משתמשים במילים "אני רוצה" ובעצם, מהדהדים מחסור וגם לא בוחרים, בעוד בחירה מתניעה הכל. עוד על זה במאמר כאן>


משפטים שמכילים את המילה "אבל…" – אלו כל התירוצים והצידוקים והסיפורים למה לא. למה אי אפשר. רגע לפני זה פתחנו דלת ליקום להביא לנו מתנות ושניה אחרי זה – סגרנו אותה. לשחרר את ה"אבל" פותח דלת ליקום להראות לנו איך כן אפשר, במקום למה זה לא אפשרי – לא עדיף?

זו הזמנה לכולנו לאפשר יותר מודעות. למלים שלנו. למחשבות שלנו. לאמונות שלנו. לאנרגיה שלנו. להדהוד שלנו בעולם. ולבחור מחדש

הרובד הלא-מודע מכיל בתוכו כמות אינסופית של פיסות מידע, תבניות, תוכנות, אמונות, פרדיגמות, פחדים, דפוסים ועוד. חלקם, אספנו בחיים אלו חלקם, ספגנו מאחרים וחלקם קיימים בנו מכל מסע הנשמה שלנו. כל המאגר הזה בגווניו השונים, מנהל אותנו ואת איך שחיינו נראים, לרוב בלי שאנו מודעים לקיומו ולאופן בו הוא משפיע על נסיבות חיינו.

אותו חלק לא מודע שיש לנו, לא חושב כמו המודע שלנו. לא מבחין בין X ל-Y על בסיס התפיסה המודעת שלנו, של מה שאנו מעדיפים ורוצים. הוא ישמור עלינו בכל מחיר, ואם נדמה לו שזה יהיה מתגמל הוא יעשה הכל כדי לטרפד את מה שבמודע אנחנו רוצים ופועלים עבורו.

המלים בהן אנו משתמשים יכולות לתת לנו אינדיקציה לגבי מערך האמונות ונקודות המבט שלנו. כל מקום בחיים שלנו, בו יש פער בין המציאות הקיימת והרצויה על ידינו – יש שם מתנה עבורנו, מודעות לקבל, הזמנה להתבונן בשיפוטים שיש לנו על זה, במחשבות, ברגשות, במלים שהיינו משתמשים בהם כדי לתאר את זה. להתבונן באנרגיה שלהן – בכנות ללא שיפוט, האם זה תואם למה שהיינו רוצים שזה יהיה וירגיש? האם מתבקש שינוי? האם יש פה חלק בתוכנו שזקוק לאהבה? להעמיק פנימה ולאפשר ריפוי לכל מה שזקוק לזה. עצם ההתבוננות בזה, המוכנות לראות מבלי להיצמד לזה ורק לנשום ולאפשר לזה להיות, מאפשר לזה להתחיל לנוע.


והדבר הכי חשוב שאני מבקשת להדגיש – מלים אפשר להחליף בקלות, אבל זה לא יחולל שינוי מהותי אם לא נשנה את האנרגיה בתוכנו ונאפשר נביעה של מלים מתוך להיות אנרגיה אחרת.


אנחנו לא מדברים פה על שינוי קוסמטי או סמנטי פשטני, אלא על שינוי מהותי מבפנים. החלפת השפה שלנו מזמינה אותנו להיות יותר ערים ונוכחים ברגע, ולא רק להחליף מילה כלאחר יד על הדרך, ולצפות שזה ישנה הכל. יש לנו אחריות אישית על מה שאנו מהדהדים. ולכן – לנשום. לנכוח בזה. להתכוון וגם להיות האנרגיה החדשה הזאת – ולהדהד אותה עם המלים. בהתחלה, זה מצריך הרבה יותר תשומת לב. ככל שאנו משתנים מבפנים וחוזרים הביתה לעצמנו, זה נעשה יותר אורגני טבעי ואפילו, יהיו פחות מלים. יהיה פחות צורך במלים. פשוט נהיה. וזה יספיק. ואם יידרשו מלים, האנרגיה כבר תוליד אותן באופן טבעי מבלי שנצטרך לחשוב על זה וזה ילך אתנו לכל מקום, לכל מצב, לכל שיחה וינכח בנו בכל רגע. מבורך לטפח את זה.


מקווה שנתרמת. אשמח לשמוע. תודה שהיית איתי. מעבר למאמר אשמח מאד לסייע אישית, בין אם בטיפול או הדרכה או לימוד כלים לדרך. זכות בשבילי. אפשר ליצור קשר לתיאום שיחה כאן>

אולי גם זה יעניין אותך: